איך שגלגל מסתובב : במקום יתרת חוב בשווי 3.5 מיליון שקל קיבל הלקוח מהבנק שיק על סך של 330 אלף שקל
19/12/2010
בעקבות הסכם פשרה שנחתם לאחרונה וקיבל תוקף של בית דין, שילם הבנק לחברת בניה סכום של 330 אלף שקל, בגין טעויות וליקויים שהתגלו בניהול חשבונה.
תחילת הפרשה בשנת 2001 אז החלה חברת הבניה, "בנה ביתך" (שם בדוי), בבניית פרויקט גדול וחתמה עם הבנק על הסכם ליווי פיננסי כנהוג במקרים רבים.
במסגרת הסכם הליווי, נפתח לחברה קו אשראי ונקבעו שעורי הריבית, מועדי החזרים סכומי עמלות וכיו"ב. אלא, שעם סיום הפרויקט, לאחר כשנתיים, החליט הבנק לסיים את ההסכם באופן חד צדדי והחל לחייב את החברה בשעורי ריבית אשר חרגו מהותית מהמוסכם. יש לציין כי לטענת הבנק, היה על החברה להחזיר את כל סכום האשראי, כולל הריביות והעמלות, מיד עם סיום הפרויקט, כאשר מנגד, טענה החברה שהבנק למעשה הפר את ההסכם.
יש לציין עוד, כי הפסקת הסכמים באופן חד צדדי על ידי בנקים הפכה בשנים האחרונות לפעולה שכיחה מידי, במיוחד בתחומי הבניה והיהלומים. במקרים כאלו, מבטל הבנק את ההנחות עליהן הוסכם ומעלה את גובה הריבית והעמלות באחת, פעמים רבות מבלי להודיע על כך ללקוח, המוצא עצמו עומד מול דרישות כספיות דרקוניות ובלתי אפשריות.
בשנת 2007, לאחר שנכשלו ניסיונות להגיע עם הבנק להסכמות ולאחר שהחברה לקחה הלוואה בגובה 6 מיליון שקל בבנק אחר כדי להסדיר את המחלוקת, נאלצה בנה ביתך לפנות לעזרתו של בית המשפט והגישה תביעה כנגד הבנק על סכום של מיליון וחצי ש"ח בגין אי עמידה בהסכמים והעלאת הריבית והעמלות באופן חד צדדי. בתגובה לתביעת החברה, הגיש הבנק תביעת נגד על 2 מיליון ו-200 אלף ש"ח, שלטענתו הם גובה החוב של בנה ביתך אליו.
במסגרת ההכנות למשפט פנתה בנה ביתך, לקבלת סיוע מקצועי ממר דוד אברון, מומחה לבדיקות חשבונות בנקים וחישובי ריבית ומנכ"ל חברת מ.א בקרה וניהול בע"מ בעקבות חוות הדעת שנתן אברון, בה התגלו ליקויים רבים בהתנהלות הבנק, החליט הבנק למשוך את תביעת הנגד ואף הסכים לפצות את החברה אשר יוצגה על ידי עו"ד לירון סגל, בסכום של 330 אלף שקל, כל זאת כאמור בהסכם פשרה עוד לפני שלב תחילת המשפט.
|