בהסכם פשרה שקיבל תוקף של פסק דין בין חברה קבלנית מצפון הארץ לבנק מזרחי נמחק סכום של 57 מיליון שקלים חדשים מתוך חוב של 111 מיליון שקלים חדשים
17/06/2009
בית המשפט המחוזי בנצרת (השופטת נחמה מוניץ) אישר הסדר פשרה בהיקף אדיר בין חברת מוחמד עבד אלקאדר ושות' בע"מ, המיוצגת על ידי עוה"ד רונן שחר ויוסי רוזנשטיין, ממשרד שחר – רוזנשטיין עורכי דין, המתמחים בתחום דיני הבנקאות, לבין בנק מזרחי טפחות בע"מ.
במסגרת הסדר הפשרה, אליו הגיעו הצדדים לאחר שננקטו הן על ידי הבנק והן על ידי החברה הליכים משפטיים רבים, לרבות ביטול הליכי כינוס ומכירה של נכסי החברה, הפחית בנק מזרחי סך כולל של 57 מיליוני שקלים חדשים מהחוב שנטען על ידו שהחברה חייבת לו בסך כולל של 111,000,000 שקלים חדשים.
החברה התחייבה במסגרת ההסדר לשלם לבנק סך כולל של 54 מיליוני שקלים חדשים על פני תקופה של כ – 4 שנים, כאשר הסכום נושא ריבית של פריים בתוספת 0.8% לשנה.
עוד סוכם בין החברה לבנק כי החברה תוכל להשיב את סכום ההסדר באמצעות מכירה, שתבוצע על ידה ולא על ידי כונס מטעם הבנק, של נכסים רבים שבבעלותה וכן פסקי דין שניתנו לטובתה כנגד צדדים שלישיים, לרבות משרד הבינוי והשיכון, למרות שנכסים אלה היו ממילא משועבדים לבנק.
באי כוח החברה, עוה"ד רונן שחר ויוסי רוזנשטיין, ציינו כי ההסדר הושג באמצעות מאמץ ניכר מצד שני הצדדים להגיע לתוצאה הכלכלית הטובה ביותר, מבלי להזדקק להמשך ההליכים המשפטיים אשר היו גורמים בסופו של דבר לתוצאה כלכלית גרועה יותר.
באי כוח החברה הנתבעת, ביקשו להודות לחברת מ.א. בקרה וניהול בע"מ, ולמנכ"ל החברה מר דוד אברון, על הייעוץ הכללי שניתן להם במסגרת ההתדיינות עם הבנק.
עוד ציינו באי כוח החברה את העובדה, כי הבנק ובאי כוחו נהגו במקרה מיוחד זה בהגינות מרובה, לרבות לאור העובדה כי מדובר בחברה שהינה מהלקוחות הגדולים ביותר של הבנק בתחום הבנייה בצפון הארץ, ואשר הייתה לקוחה של הבנק במשך כ–35 שנים – בהן שגשגה הפעילות המשותפת של הבנק והחברה.
לדברי דוד אברון, הסכם פשרה זה מצביע על המשך המגמה בה נוקטים רוב הבנקים בתקופה האחרונה, לפיה יש להעדיף פשרות בהן הבנק מוחק חלק לא מבוטל מסכום החוב, ובכך להימנע מהתדיינויות ארוכות שנים בבתי המשפט ובכך לחסוך בהוצאות מיותרות.
|