פס"ד: לא ניתן לדרוש תשלום ריבית בפסק דין בו לא נקבע מה הוא שיעור הריבית
פסק דין אשר ניתן ביום 18/10/2004 ב ת"א 182251/02 יקר טל נ' בנק בנק הפועלים סניף ככר נח, ביהמ"ש השלום בת"א , מפי כב' השופטת אביגיל כהן
ציטוטים ממיני-רציו שפורסם באתר http://www.nevo.co.il
התובע הגיש תביעה להשבה של כספים בעקבות חוו"ד מומחה מטעמו של מר אברון דוד מנכ"ל מ.א. בקרה וניהול בע"מ, ששילם לנתבע בגין ריבית על חובו לנתבע. התובע טען כי בפסק הדין שחייב אותו כלפי הנתבע לא נקבע שעור הריבית ולפיכך לא ניתן לדרוש ממנו תשלום ריבית. בית המשפט קיבל את התביעה ברובה וקבע:
בימ"ש מסיים מלאכתו כאשר הוא נותן פס"ד, ומשניתן פסק דין הוא אינו יכול להידרש פעם נוספת לנושא ההתדיינות, להוסיף על החלטתו, לגרוע ממנה או לתקנה, אלא במסגרת שנקבעה בחוק, שהיא תיקון טעות כמשמעותו בסעיף 81 לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], תשמ"ד-1984, או בקשת הבהרה של יו"ר ההוצל"פ מכוח סעיף 12 לחוק ההוצאה לפועל, תשכ"ז-1967. במקרים נדירים בימ"ש נותן ארכת חסד מכוח סמכות טבועה לביצוע תיקון חריג. במקרה דנן, לא ניתן לתקן את הטעות במסגרת הקבועה בחוק.
משלא ניתן לקבוע על יסוד פסה"ד מה הוא שעור הריבית וכיצד תחושב, לא ניתן לדרוש מהתובע תשלום אותה ריבית ויש להחזיר לו את סכום הריבית אשר נדרש לשלם ושילם, למרות מחאתו.
לפס"ד באתר נבו
http://www.nevo.co.il/Psika_word/shalom/s02182251-279.doc
מומחי מ.א. בקרה וניהול בע"מ, ישמחו להעמיד לרשותכם את כל הידע והניסיון שצברו ב- 22 שנות פעילות החברה בבדיקת בדיקות בנקים וחישובי ריבית ובמתן חוות דעת מומחה לצרכים משפטיים בכלל זה עדויות מומחה בבתי המשפט
|