בית המשפט העליון : כאשר מדובר בפינוי דירת מגורים ייטה ביהמ"ש להיעתר לבקשות לעיכוב הליכי פינוי, אף אם סיכויי הערעור אינם גבוהים במיוחד.
ציטוטים ממיני-רציו שפורסם באתר נבו:
כאשר מדובר בפינוי דירת מגורים ייטה ביהמ"ש להיעתר לבקשות לעיכוב הליכי פינוי, אף אם סיכויי הערעור אינם גבוהים במיוחד.
דיון אזרחי – עיכוב ביצוע – של פסק-דין
בקשה לעיכוב ביצוע פסק דינו של ביהמ"ש המחוזי, במסגרתו נדחתה תובענת המבקשת לביטול משכנתא, ובקשה לעיכוב הליכים בתיק הוצל"פ.
ביהמ"ש העליון קיבל את הבקשה בקבעו:
כלל הוא כי בעל דין שזכה בהליך זכאי לממש את פירות זכייתו, והמבקש לעכב את ביצוע פסק הדין או מעוניין לקבל סעד זמני בערעור צריך לשכנע את ביהמ"ש שסיכויי הערעור טובים וכן כי מאזן הנוחות נוטה לטובתו. בין שני תנאים אלו מתקיימים "יחסי גומלין", וככל שמאזן הנוחות נוטה לטובת מבקש הסעד, כך מתמתנת הדרישה בעניין סיכויי הערעור, ולהפך.
במקרה דנן, מבלי לקבוע מסמרות בדבר, סיכויי הערעור אינם מן המשופרים, שכן קביעותיו של ביהמ"ש המחוזי נסמכות ברובן על ממצאי עובדה. עם זאת, הלכה היא שכאשר מדובר בפינוי דירת מגורים ייטה ביהמ"ש להיעתר לבקשות לעיכוב הליכי פינוי, אף אם סיכויי הערעור אינם גבוהים במיוחד. זאת, נוכח החשש שאם יתקבל הערעור, לא ניתן יהיה להשיב את המצב לקדמותו.
יש ממש בטענת המבקשת, כי לבנק לא ייגרם נזק בלתי הפיך כתוצאה מעיכוב נוסף במימוש הליכי המשכנתא, אשר היו מעוכבים מזה למעלה משנתיים, והוא יוכל לממש את הדירה בתום ההליך, אם יידחה הערעור. טענות הבנק בעניין איתנותו הפיננסית והיכולת להיפרע ממנו בתום ההליך אינן רלוונטיות שעה שמדובר במימוש דירת מגורים, צעד שנתפס כבלתי-הדיר.
מכיוון שבביהמ"ש המחוזי לא היה עיכוב ההליכים מותנה בבטוחה כלשהי, לא נמצא לנכון להתנותו בהפקדת ערובה כעת, וזאת גם נוכח מצבה הכלכלי של המבקשת.
בקשה לעיכוב ביצוע פסק דינו של בית המשפט המחוזי מרכז-לוד מפי כב' השופטת ד' בלטמן קדראי בה"פ 34979-07-14 [פורסם בנבו] מיום 13.2.2017, ובקשה לעיכוב הליכים בתיק הוצאה לפועל 12112-07-13 בלשכת ההוצאה לפועל בכפר-סבא
ע"א 2690/17 בבית משפט עליון – XXX נ' בנק דיסקונט למשכנתאות בע"מ
פס"ד מיום 6/04/2017 - פורסם בנבו
את המבקשת ייצג עו"ד אברהם אלבז
לצפייה בהחלטת ביהמ"ש באתר נבו לחץ [כאן]
|