ביהמ"ש קבע כי כאשר התקבל צו עיקול על ידי בנק, היה על הבנק לפעול במשנה זהירות ולבחון את מצב החשבון גם במהלך יום עסקים
ציטוטים ממיני-רציו שפורסם באתר נבו:
נדחה ערעור הבנק על החלטת רשמת ההוצאה לפועל, במסגרתה חויב הבנק, כצד ג', בחוב הפסוק לפי סעיף 48 לחוק ההוצאה לפועל. התוצאה אליה הגיע בית המשפט, נסמכת על היות החשבון של החייב אצל הבנק ביתרת זכות.
המערער הגיש ערעור על החלטת רשמת ההוצאה לפועל, במסגרתה חויב המערער, כצד ג', בחוב הפסוק לפי סעיף 48 לחוק ההוצאה לפועל. השאלה העיקרית העומדת להכרעה הינה האם המועד הקובע לצורך בחינת מצב החשבון – אם ביתרת זכות או ביתרת חובה, הינו בסוף יום העסקים כטענת הבנק או שמא במועד בו קיימת יתרת זכות בחשבון כטענת הזוכה.
בית המשפט דחה את הערעור ופסק כלהלן :
כאשר עסקינן ביתרת זכות, הטענה בדבר בדיקת חשבון העו"ש אך ורק בסוף יום העסקים אינה יכולה לעמוד. עם קבלת צו עיקול, על הבנק לרשום העיקול ולהבטיח כי כל כסף או נכס שיגיע ללקוח – החייב במשך שלושה חודשים ממועד הטלת צו העיקול על כלל נכסי החייב, יפעלו לגביו בהתאם להוראות צו העיקול.
כאשר מתקבל צו עיקול על ידי בנק, על הבנק לפעול במשנה זהירות ולבחון את מצב החשבון גם במהלך יום עסקים וכאשר הבנק בוחר שלא לעשות כן, אין מדובר בהתנהלות שניתן לראותה כחוסה תחת ההגנה של "הצדק סביר".
בנסיבות בהן בחר הבנק לכבד את השיקים שניתנו לאחרים ולא להעביר את הכספים לפי צו העיקול, לא פעל הבנק כצד ג' סביר. למצער, היה על הבנק לעצור את העברת הכספים לפירעון השיקים ולפנות לרשם ההוצאה לפועל בבקשה למתן הוראות.
את הלקוח ייצג עו"ד רפי בוקר
ציטוטים ממיני-רציו שפורסם באתר נבו:
ע"ר 4643-01-17 בנק הפועלים נ' XXXX
פס"ד מיום 10/08/2017 - פורסם בנבו
לצפייה בהחלטת ביהמ"ש באתר נבו לחץ : [כאן]
|